Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


BBC micro:bit (Board Only)

BBC micro:bit (Board Only)
 • BBC micro:bit (Board Only)
 • BBC micro:bit (Board Only)
5 739 Ft
Nincs raktáron

BBC micro:bit alap panel. A 7-14 éves korosztály számára a programozás játékos elsajátításához fejlesztett mini mikrokontroller.

 • Angliában komolyan gondolják az iskolás korosztály informatikai oktatását. Ehhez újabb és újabb ötleteket és eszközöket vetnek be. Ilyen a BBC micro:bit is, amit 2016 őszén mintegy 1 millió 10-11 éves brit diák kapott ingyenesen a kezébe. A fejlesztésben többek közt a Raspberry Pi és a Microsoft szakemberei is segítettek. A diákok PC-ről vagy mobilról is elérhető web-es felületen írhatnak programokat, amik USB-n vagy akár bluetooth-on keresztül tölthetőek fel az eszközre. A micro:bit egyszerűbb játékok segítségével és a BBC sikersorozatának, a Doctor Who-nak (Ki vagy, doki?) a bevetésével hamar népszerű lett, és nemcsak a gyerekek körében. Nálunk sajnos fizetni kell az eszközért, de nézzük a jó oldalát, hiszen egy kisebb doboz LEGO áráért már hozzájuthat, akinek kedve támadt a kódoláshoz. A microbit kezdőcsomag itt rendelhető!

  BBC micro:bit hardvere

  A mini számítógép lelke egy ARM Cortex-M0 processzor 256kB flash és 16kB statikus memóriával valamint egy 2.4GHz-es Bluetooth Low Energy vezeték nélküli hálózati egységgel megtámogatva. A panel elején kapott helyet egy 25 elemből álló piros LED mátrix, 2 darab programozható nyomógomb és a 25 pólusú csatlakozósáv. Ez utóbbi 5 nagyméretű csatlakozást kínál, így krokodilcsipesszel vagy 4mm-es banándugóval támadhatunk neki. Föld, +3V és három darab digitális/analóg ki vagy bemenet. Ezt a kezdők részére, míg a maradék keskenyebb csatlakozókat, melyek 6 soros I/O-t, SPI és I2C interfészt is tartalmaznak, haladóknak szánták, komolyabb projektekhez. A hátoldalon található a már említett CPU és bluetooth. Mellettük egy gyorsulásmérővel kiegészített iránytű, reset gomb, táp és USB OTG csatlakozó kapott még helyet. 

  A tápellátás történhet a programozáshoz is használható USB csatlakozón, vagy külső telep használatakor a “battery connector”-on keresztül. Ezzel a micro:bit máris hordozhatóvá válik.

  BBC micro:bit szoftver támogatása

  A fent említett webes programozói felületen egy újdonság, a JavaScript Blocks Editor (PXT) vár ránk. Első ránézésre nagyon hasonlít a Scratch programra. Ez a kezdőknek javallott, de nem kell elkeseredni a profibbaknak sem! Ők Python környezetben írhatnak programot a micro:bit számára. A reklámszöveg szerint mindenféle menő dolgot készíthetünk az áramkörrel. A kis robotoktól kezdve a hangszerekig a lehetőségek száma végtelen.

 • Brand
  BBC
  Típus
  BBC micro:bit
  Platform
  BBC micro:bit
  Állapot
  Új
  Életkor szerint
  6+
  Cikkszám
  BBC-5613